wsi-logo

Revalidatie

Revalidatie

Warren's Sportinstituut kan jou diverse revalidatie programma's aanbieden. Bel voor meer informatie over de mogelijkheden naar 0181-318847.

Eén van de programma's die wij aanbieden is in samenwerking met Fysiopoll, maatschap voor Fysio- en manuele Therapie.


Fysiofitness

Heb je last van rug- schouder- of knieklachten?  Of is je conditie achteruit gegaan door een operatie en kun je hierdoor minder bewegen en vrijuit sporten of je werk niet meer uitvoeren?

Dan is fysiofitness wat voor jou!

De tussenstap van fysiotherapie naar sport of werk.


Wie?

Een initiatief van Fysiopoll en Warren's sportinstituut Geschikt voor mensen met rugklachten, schouderklachten, knieklachten, algemene gewrichtsklachten, revalidatieperiode na operatie of bevalling, conditieafname na ziekte.


Wat?

Fysiofitness is een programma van 6 weken oefenen onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut met als doel jou weer op niveau te krijgen en zo jouw eigen bewegen of sportprogramma weer op te pakken. Dit kan als voortzetting op gevolgde fysiotherapiebehandelingen, maar kan ook gestart worden zonder verwijzing van arts of specialist. Een intake zal uitwijzen welke voordelen deze cursus jou kan opleveren. De trainingen bevatten functionele oefeningen; dit houdt in dat de bewegingen te herleiden zijn naar dagelijkse bewegingen. Gestart wordt met een warming-up waarbij gebruik gemaakt kan worden van de zeer professionele fitnessapparatuur aanwezig in Warren's sportinstituut. Verder wordt er in een aparte ruimte geoefend met oefenmateriaal en eigen lichaamsgewicht.

Tijdens de trainingen krijg je intensieve begeleiding van een fysiotherapeut die let op uitvoering, houding en beweging daar waar nodig. De trainingen hebben een opbouwend karakter en worden steeds aangepast aan je huidige belastbaarheid. Er wordt gestreefd in 6 weken tijd je persoonlijke doel te behalen. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan deze periode verlengd worden met nog eens 6 weken. Persoonlijke doelen kunnen gericht worden op b.v. specifieke sportdoelen, revalidatie, tiltechnieken of werkomstandigheden. Hierdoor is deze cursus ook uitermate geschikt voor bedrijven om werknemers in een korte periode in een kleine groep gericht te oefenen om ziekteverzuim te voorkomen.


Waar?

Fysiofitness wordt gegeven in een zaal in Warren's sportinstituut. Hierdoor hebben we de unieke mogelijkheid om fysiotherapie te combineren met professionele mogelijkheden in Warren's sportinstituut. Om goede persoonlijke begeleiding te garanderen stellen wij een maximaal aantal deelnemers in van 8 personen.


Wanneer?

De cursustijden zijn op DINSDAGAVOND EN DONDERDAGAVOND van 17.00 uur tot 19.00 uur. Aangezien wij alleen succes kunnen garanderen bij minimaal 2 keer per week oefenen, wordt gevraagd of je op beide avonden aanwezig kunt zijn. De oefeningen en instructie zullen één á anderhalf uur per les duren.


Hoeveel?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van de medewerkers van Fysiopoll  (tel. 0181-318243). 

+++ Power Yoga+++ KettleBell en TRX trainingen in Small Group PT cursussen +++ Warren's hulp initiatief +++ Hatha Yoga +++ Onze sandwiches zijn vanaf heden van het Vlaams Broodhuys +++ Klim jezelf naar de top +++ Prana Yoga +++ Voor iedereen, voor elk budget +++ Lekker stoom afblazen in de sauna +++ Mindfull Yoga +++ Je weer helemaal fit trainen? +++ Yoga / Tai Chi / Pilates in de avond en op zondagochtend +++ Iyengar Yoga +++ Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 6.55 tot 22.00 uur; Zaterdag van 8.55 tot 17.00 uur en zondag van 7.55 tot 17.00 uur