Wat is de lesinhoud van de diverse activiteiten

Een korte, maar zeer intensieve workout van 30 minuten waarin je op hoge intensiteit traint. Trekken, duwen, rotaties, in beweging komen, staan en zitten zijn o.a. functionele basis begrippen. De groepen zijn klein, waardoor er extra aandacht voor jou is. Er wordt getraind op hartslag om een zo hoog mogelijk trainingsresultaat te behalen.

Core training is een korte, intensieve les van 15-20 minuten waarbij je dieper gelegen buik- en rugspieren traint. Je ‘core’ is het fundament van je lichaam, de basis. Als deze basis goed getraind wordt en daardoor goed belastbaar is, wordt dit het fundament voor een sterk lichaam.

Spinning is een blijvertje! Wil je een super calorie verbrandende les en lekker conditioneel trainen? Dan is Spinning wat je zoekt! In groepsverband fietsen op opzwepende muziek. Dit onder begeleiding van een enthousiaste instructeur. Klimmen, sprinten, joggen zijn verschillende bewegingen om de intensiteit te laten verschillen. Zorg voor voldoende water!

Ook deze les hoeft zichzelf niet meer te bewijzen. Dit is een blijvertje in ons instituut! Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam, met de nadruk op correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse. Het gebruikt de buik, onderrug en bilspieren als centrum van kracht, waardoor de rest van het lichaam vrij kan bewegen. Bij de oefeningen wordt gebruik gemaakt van een matje. Pilates is voor iedereen, jong en oud! Ervaar het!

Piloxing combineert de kracht van zowel Pilates als boxing (boksen). Het is een energieke workout waarin het hele lichaam getraind wordt. Pilates is een oefenmethode voor het hele lichaam, correcte ademhaling en de juiste balans tussen kracht en souplesse. Door boksen toe te voegen, verbeter je ook je uithoudingsvermogen.

Een korte, snelle en effectieve training van 45 minuten. Het is een circuittraining met afwisselende oefenstof. Met de Easy Line apparatuur train je heel efficiënt omdat tegelijkertijd in één toestel twee spiergroepen worden getraind. Het heet niet voor niets ‘Easy’, je hoeft niets meer in te stellen. “Makkelijker kunnen we het niet maken, leuker wel”

Deze intensieve interval les wordt in circuitvorm gegeven. Snelheid, kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen zijn de onderdelen die getraind worden. Deze functionele trainingsvormen zijn de basis van uw grondmotorische eigenschappen.

Een dynamische, resultaatgerichte fitness workout op muziek. Een spierverstevigende training waarbij gebruik wordt gemaakt van een barbell met gewichten. Geen ingewikkelde pasjes, dus ook voor mannen aantrekkelijk! Doelstelling: spierversteviging & vetverbranding!

De XCO–training is een totaal training waarbij gebruik wordt gemaakt van een XCO-trainer. Je traint conditie, spieren en bindweefsel. Je verbrandt calorieën en het is de optimale buik/rug (core)workout. XCO-training is een totaal training. Kort, effectief, simpel en met veel fun en power.

Zumba Fitness is een combinatie van fitness en dansbewegingen op latin muziek zoals Salsa, Merenque, Cumbia, maar ook Flamenco en Hip Hop. Zumba kent geen moeilijke choreografie en is dus geschikt voor iedereen. Het is calorieverbrandend en spierversterkend.

Je leert de lichtgewicht ‘Sambabal-achtige’ Toningsticks te gebruiken om ritmiek te verbeteren en om alle doelzones zoals armen, buik, billen en benen te ontwikkelen. Zumba Toning is de dé perfecte manier om je lichaam te vormen terwijl wij er een feestje van maken.

Door verschillende lichaamshoudingen en poses aan te nemen waarin je langere tijd roerloos blijft zitten, word je fysiek sterk en soepel. Door middel van ademhalingstechnieken wordt de geest tot rust gebracht en word je bewuster van je houding. TIP: Neem een slaapzak of dekentje mee en kom in ruim zittende warme kleding.

SAMEN met je zoon of dochter een uur in groepsverband trainen. De lesinhoud zal continu variëren qua zaal en daarmee ook qua oefenstof. Alle trainingsaspecten zullen aan bod komen in een eenvoudige, makkelijk te volgen opbouw. Plezier staat voorop tijdens het SAMEN sporten tussen ouder en kind.