Een rondje sauna

Badkleding en -slippers zijn verplicht

Wat heb je verder nodig?
Je neemt het best twee handdoeken mee: één om je te drogen na het douchen en één om op te zitten of te liggen. Eventueel een badjas. Shampoo en zeep (alleen voor gebruik onder de kleedkamerdouches).

Ons advies
Drink veel mineraalwater of vers vruchtensap; doe dit vóór, maar vooral ná je saunaronde. Tijdens een rondje sauna zal je lichaam al snel 0,5 tot soms wel 1,5 liter vocht met alle mogelijke afvalstoffen kwijtraken. Door pas vocht tot je te nemen na het saunarondje, krijg je het optimale effect van het afdrijven van afvalstoffen. Saunatijd = Afkoeltijd = Rusttijd.

1. Douchen
Om lekker fris aan het rondje te beginnen.

2. Afdrogen
Ga op de gewenste hoogte zitten of liggen met je lichaam geheel op de handdoek, óók je voeten. Ben je een beginnende saunaganger, dan begin je het best onderin de sauna; daar is de sauna het minst warm. Belangrijk: ook altijd zittend onderin eindigen! Hoe lang je in de sauna mag blijven is persoonsgebonden, maar na max.15 minuten is het raadzaam de sauna te verlaten. Vind je het al eerder niet prettig meer, ga er dan gewoon uit, ook al is dit na een paar minuten!

3. Voetmassagepad
Door de hoge temperatuur van het voetmassagepad worden je poriën en haarvaten opengezet.

4. De sauna
Droog jezelf goed af, want een droge huid kan via transpiratie in de sauna beter afkoelen.

5. Afkoelen
Belangrijk is dat de huidporiën zich door afkoeling weer sluiten. Het gebruik van de stortemmer is een ware sensatie. Mocht dat te heftig voor je zijn, gebruik dan de regendouche of spoel met de koudwaterslang rustig je lichaam af, beginnend bij uw onderbenen. Ook bij de douches kunt je goed afkoelen, door de temperatuur op koud te zetten.

6. Rust
Ter afsluiting een rustpauze van circa 15 minuten, bijvoorbeeld op één van de ligbedden bij de open haard, zal een heerlijke ontspanning bewerkstelligen.

7. Nieuw rondje…
De volgende saunarondjes begin je telkens bij stap 3.

Prijzen niet Leden
€ 25,00 zowel overdag, s’avonds en in het weekend