Revalidatie

Warren’s Sportinstituut heeft ruim 32 jaar ervaring met het opstellen en begeleiden van revalidatieprogramma’s en sport specifieke kracht training. Wij bieden verschillende programma’s aan in samenspraak en overleg met fysiotherapeuten, manueel therapeuten, Osteopaten en revalidatiecentra zoals Rijndam, Spine and Joint centrum en Gezond Management.

Revalidatie Fitness
Heb je last van rug- schouder- of knieklachten?  Of is je conditie achteruit gegaan door een operatie en kun je hierdoor minder bewegen en vrijuit sporten of je werk niet meer uitvoeren? Dan is revalidatie fitness wat voor jou! De tussenstap van fysiotherapie naar sport of werk.

Wie?
Een initiatief van Warren’s sportinstituut en geschikt voor mensen met rugklachten, schouderklachten, knieklachten, algemene gewrichtsklachten, revalidatieperiode na operatie of bevalling, conditieafname na ziekte.

Wat?
Revalidatie fitness is een programma van 6 weken oefenen onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut met als doel jou weer op niveau te krijgen en zo jouw eigen bewegen of sportprogramma weer op te pakken. Dit kan als voortzetting op gevolgde fysiotherapie behandelingen, maar kan ook gestart worden zonder verwijzing van arts of specialist. Een intake zal uitwijzen welke voordelen deze cursus jou kan opleveren.

De trainingen bevatten functionele oefeningen; dit houdt in dat de bewegingen te herleiden zijn naar dagelijkse bewegingen. Gestart wordt met een warming-up waarbij gebruik gemaakt kan worden van de zeer professionele fitnessapparatuur aanwezig in Warren’s sportinstituut. Verder wordt er in een aparte ruimte geoefend met oefenmateriaal en eigen lichaamsgewicht.

Tijdens de trainingen krijg je intensieve begeleiding van een fysiotherapeut die let op uitvoering, houding en beweging daar waar nodig. De trainingen hebben een opbouwend karakter en worden steeds aangepast aan je huidige belastbaarheid. Er wordt gestreefd in 6 weken tijd je persoonlijke doel te behalen. Mocht dit niet voldoende zijn dan kan deze periode verlengd worden met nog eens 6 weken. Persoonlijke doelen kunnen gericht worden op b.v. specifieke sportdoelen, revalidatie, til technieken of werkomstandigheden. Hierdoor is deze cursus ook uitermate geschikt voor bedrijven om werknemers in een korte periode in een kleine groep gericht te oefenen om ziekteverzuim te voorkomen.

Waar?
Revalidatie fitness wordt gegeven in een zaal in Warren’s sportinstituut. Hierdoor hebben we de unieke mogelijkheid om fysiotherapie te combineren met professionele mogelijkheden in Warren’s sportinstituut. Om goede persoonlijke begeleiding te garanderen stellen wij een maximaal aantal deelnemers in van 8 personen.