Unieke ioniserende luchtreiniging

The Zenzone

The Zenzone is ontstaan vanuit de vraag van onze klanten naar een Yogaruimte die zou voldoen aan rust en stilte, een prettig klimaat en temperatuur, in een natuurlijke en minimalistische omgeving die warm en behaaglijk aan zou voelen. Het werd de kunst van het weglaten!

We nodigen je graag uit om elkaar te ‘ont’moeten in de Zenzone in Warren’s sportinstituut zodat je zelf kunt ervaren hoe deze ruimte aanvoelt.
De persoonlijke aandacht staat in al onze Yoga-lessen centraal en mede daardoor worden de lessen in kleine goepjes gegeven.

De groepen bestaan uit 6-12 personen maar ook kleinere groepjes van 2-4 zijn mogelijk,Uiteraard is er ook een Personal Yogi om privé lessen te krijgen.

Het huren van deze ruimte ook mogelijk, na het ontvangen van je aanvraag kunnen wij dit persoonlijk bespreken t.b.v. het doel, de middelen en de kosten die bij het huren van deze ruimte horen.

Je kunt het yogarooster van Warren’s Sportinstituut hier vinden.
Een uitgebreidere omschrijving van de lessen kun je hieronder in de tabs vinden.

Aerial Yoga, waarbij het doek je partner is, je steun en toeverlaat. Maar ook een partner die je kan uitdagen en je kan confronteren met je grenzen én mogelijkheden.

Ontdek de voordelen van de poses die je uitvoert samen met het doek. Ruimte ervaren in je lijf door de zwaartekracht het werk te laten doen zonder compressie op de wervelkolom. En de massage van het doek op spieren, bindweefsel en meridianen. Kledingadvies, gaarne shirts met mouwen i.v.m. de hygiene. En qua voorbereiding 10 min. van tevoren aanwezig om doek op maat te stellen.

Dit is de klassieke vorm van yoga. De opbouw van deze les gebeurt vanuit de chakra leer en kenmerkt zich door op een ongedwongen rustige en uitnodigende manier een verbinding aan te gaan met lichaam en geest. De nadruk ligt op het voelen en beleven van eigen lichaamsgrenzen en nodigt uit om daar op zachte wijze mee om te gaan. Dit betekent niet dat er niets gedaan wordt. Ieder chakra/ energiepunt heeft zijn doorwerking op lichaam en geest.

De intensiteit van een les is afhankelijk van in welk chakra gebied we werken en bouwt zich ook op gedurende de les. Maar omdat de ervaringsbeleving voorop staat, is het mogelijk om op elk gewenst moment in te stappen en zo de houding te vinden die op dat moment wenselijk is en past.

Mindful Yoga: is een combinatie van yogaoefeningen die het lichaamsbewustzijn vergroten waardoor er ruimte komt voor mindfulness oefening die doorwerken op concentratie en aandacht.

Dit geeft inzicht in hoeveel we in de automatische piloot leven en hoe gewoontes en patronen een groot stuk van ons leven invullen en zelfs bepalen. Het gaat er niet om dat we deze gewoontes gaan veranderen maar dat we inzien dat we deze zelf in stand houden. En vooral dat we een keuze hebben om er niet langer in mee te gaan waardoor ze minder invloed op ons hebben en soms geheel worden los gelaten. Je gaat i.p.v. in je hoofd, in je lijf en gevoel leven!!

In deze les staat de adem centraal. Houdingen zijn er op gericht om ademruimte te creëren en doorstroming van bloed en energie mogelijk te maken zodat afvalstoffen makkelijker kunnen worden los gelaten. De pranayama/ademtechnieken vergroten de longcapaciteit en maken het lichaam sterker en vitaler aangezien de oefeningen de levenskracht doet stromen in het lijf. Dit terwijl de mind/geest zich makkelijker kan focussen.

Zo werkt een les zeer verstillend op je door. Prana is een stap in yoga voor meditatie, het leert je in contact te komen met het energetische voelen.

Slow Flow Yoga is een milde vorm van yoga gericht op het laten stromen van geblokkeerde energie Slow Flow Yoga helpt stress te verminderen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Bij Slow Flow Yoga wordt de flow in de les gehouden, maar de intensiteit wordt verlaagt. De houdingen vereisen weinig fysieke kracht waardoor het lichaam energie en rust ervaart.

Vinyasa Flow Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga voor een sterk, energiek lichaam en een heldere geest. In een Vinyasa Flow Yoga-sessie komen fysieke en mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Dit leidt ertoe dat alle systemen in het lichaam worden verbeterd. Het is daardoor ook zeker toegankelijk voor mannen.

Yin Yoga is een yogavorm waarin de posities en houdingen langer worden vastgehouden. Zo heb je meer de tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te begrijpen. Het is dan ook het rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. Yin yoga voedt en stimuleert de organen, brengt de energiestromen in balans en werkt herstellend voor het lichaam. Je richt je op het bindweefsel en de gewrichten in het gebied waar je rek voelt.